Желатинові маски для волосся

Ми звикли використовувати харчовий желатин в кулінарії: без цього інгредієнта неможливо уявити собі холодець або желе.

Однак, ця речовина також здатне поліпшити зовнішній вигляд волосся і позбутися від посічених кінчиків.

Завдяки великому вмісту в желатині протеїнів, такі маски допоможуть зробити волосся пружними і гладкими, повернути потьмянілим волоссю блиск і припинити їх випадання.

Головне правило цієї процедури – це дотримання правильних пропорцій і технології приготування.

Маска для тонкого волосся

Розчини 1 ст. л. желатину в 3 ст. л. води і розігрій на водяній бані, не доводячи до кипіння. Розмішуй масу, щоб не утворилися грудочки. Коли желатин повністю розчиниться, можна додати в маску будь-які корисні інгредієнти, наприклад, ефірні масла або будь-бальзами для волосся. Нанести отриману масу на злегка вологе волосся, уникаючи прикореневої зони. Оберни голову поліетиленовою плівкою і теплим рушником і залиште на волоссі. Тримати маску можна 1-2 години, після чого змий теплою водою.

Маска для жирного волосся

Приготуй желатинову основу способом, зазначеним вище, тільки замість води використовуй кефір. В якості додаткових інгредієнтів додай сік лимона, яблука або смородини. Отриману маску нанести на всю довжину волосся, вкрий поліетиленом, а зверху – махровим рушником. Залиш на волоссі на 2 години, а потім змий теплою водою.

Маска для сухого волосся

Приготуй желатиновий розчин з 1 ст. л желатину і 3 ст. л. води, доведи масу до загусання на паровій бані. Після повного розчинення желатину додай в маску 2 ст. л. відвару кропиви, хмелю або 1 ст. л. меду. Ці інгредієнти допоможуть зволожити волосся. Готову масу нанеси на волосся, вкрий шаром поліетиленом, рушником і залиште на 1,5-2 години, після чого добре промити теплою водою.

Желатинові маски подібні салонним процедурам ламінування волосся – при цьому вони економні, але досить ефективні: при тривалому використанні цих масок значно поліпшується ріст волосся і їх стійкість до температурного впливу.

Рекомендуемо переглянути майстер клас:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *