Що являє собою мускусний аромат

Слухаючи рекламу або який-небудь репортаж про парфумерії, ми часто чуємо таку фразу «мускусний аромат», який, на думку багатьох косметичних експертів, вважається еталоном вишуканого аромату духів. Його асоціюють з палкими пристрасними відчуттями, кажучи, що мускусний аромат підкреслює чуттєвість милої дами. Деякі люди вважають, що мускус – це фрукт або рослина, проте знаючі парфумери знають про це ароматі багато цікавих фактів. Давайте в них розберемося і станемо хорошими експертами в області парфумерії.

Функції мускусного аромату

Мускусний аромат – це не тільки чуттєве пахощі, що ушляхетнює будь-який вид парфуму. Його часто використовують в якості своєрідного фіксатора, які якісно закріплює кожен аромат, кожні нотки духів, створюючи неперевершений і неймовірно приємний запах парфуму. Він також об’єднує кілька непоєднуваних ноток парфуму в єдине ціле, що представляє собою унікальний варіант духів або туалетної води. Дивним властивістю мускусного аромату є те, що він використовується в якості афродізіака, збудливого як чоловіка, так і жінку в однаковому співвідношенні.

Як отримують мускус для подальшого його використання в парфумерному світі?

Мускус – це особливий секрет, що виділяється залозами самця тварини під назвою кабарга. Його звичне місце проживання – прерії Індії, Монголії, Сибіру, Китаю, Тибету і Пакистану. Однак сучасні можливості дозволяють вирощувати цього звіра в інших місцевостях, створюючи комфортні для нього умови.

Існує три види отримання мускусу, які в залежності від часу змінювалися і вдосконалювалися. Спочатку завзяті парфумери добували мускус живодерским методом, вбиваючи тварин, а потім після здирання з них шкури, витягування цієї речовини із спеціальних мішечків залоз. Цей бездушний спосіб отримання мускусу призвів до того, що кабарга тепер занесена в Червону книгу, зважаючи рідкісним тваринам на нашій планеті.

Мала кількість кабарги дало можливість появи нового методу отримання мускусу, не вимагає смерті тварини. Для цього кабарги поміщають в маленький загін, де він позбавлений можливості рухатися, і вколюють у нього ін’єкцію снодійного і знеболююче. Як правило, ветеринари і працівники таких ферм вколюють ксилазину і кетаміну, не завдаючи сильний шкоду тварині. Після введення препаратів, кабарга засинає на 5-6 годин. Це дозволяє непомітно для нього витягнути з мішечків заповітне мускусна речовина.Прокинулося тварина практично не відчуває болю і через деякий час відпускається на волю до наступного загороди на ферму.

Третій спосіб досить сучасний, адже він полягає в отриманні мускусу лабораторним шляхом.

Вчені намагалися випустити аналог мускусного аромату, використовуючи різні ароматизатори і барвники. Проте варто зауважити, що отриманий хімічним мускус не має такої стійкості як натуральний, і лабораторне речовина після деякого часу починає пахнути хімічними запахами, ніж розкриває своє справжнє походження. Крім цього натуральний мускус діє як парфуми з феромонами, а хімічний варіант мускусу не володіє цікавою властивістю.Якісний мускус коштує дуже дорого, тому багато парфумери, бажаючи отримати максимально великий прибуток, дотримуються до використання хімічної мускусу, адже він коштує значно дешевше натурального і легкодоступний для оптового продажу, що грає більше на кількість, ніж на якість парфумерної продукції.

Рекомендуємо переглянути майстер клас

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *