Вроджену практичність і розумність необхідно використовувати стосовно до власного здоров’я.
Глибокі переживання і стреси впливають на процес травлення і перистальтику шлунка, викликаючи розлади. Обмін речовин повністю залежить від стану кишечника, важлива дієта і регулярність звичок.
Хвороби можуть протікати у прихованій формі, що ускладнює діагностику.
Слабкі місця — живіт і тонкий кишечник. Крім якості їжі необхідно стежити за регулярністю її прийому і своїм емоційним станом під час їжі. Показано розумне голодування, регулярні чищення кишечника, зміцнення нервової системи, вегетаріанство.
Диета. Протипоказані консерви, тваринні жири і сырокопчености, гостра і трудноперевариваемая їжа. М’ясо краще вживати якомога рідше і у вареному або духовій вигляді. Показано овочі, крупи і макаронні вироби, частіше використовувати рослинне масло. Овочі — краще з грубою клітковиною (буряк, щавель), намагайтеся їх не переварювати. З фруктів рекомендуються яблука і сливи, з приправ — кориця, кріп, цикорій, м’ята і кмин, поліпшує травлення і підвищує гостроту зору.
Енергетичні солі — сульфат калію і фосфат заліза, якими багаті кабачки, яблука, гречка, овес і пшоно.
Рекомендуемо переглянути майстер клас: