7 страв для здорової шкіри

Для здоров’я і краси шкіри ми наносимо на неї зволожуючі креми і лосьйони для захисту від ультрафіолету. Але здоров’я шкіри можна підтримувати також зсередини, для цього потрібно просто включити в раціон продукти, багаті корисними для шкіри речовинами. Солодкі і смачні манго є чудовими джерелами бета-каротину, який в організмі трансформується у вітамін А, говорить Кері Ганс, представник Американської Асоціації Дієтологів.«Вітамін А необхідний для підтримання здоров’я шкіри і регенерації шкірних покривів – при його недоліку шкіра стає сухою і починає лущитися.» Вітамін А також допомагає знизити роздратування шкіри після перебування на сонці.

Кращий вибір: Купуйте стигле манго, орієнтуючись не на колір, а на м’якість фруктів. При натисканні плід повинен бути трохи м’яким.

Порада: Посилити аромат свіжого манго можна, додавши до нього щіпку солі, сік лайма або мелений перець чилі.

Інші джерела бета-каротину: Морква, гарбуз, батат , абрикоси.

Салат з смаженої кукурудзи, чорних бобів і манго

Цей простий, легкий салат стане відмінним гарніром до страв, приготованих на грилі: лососеві, палтуса, курки або свинини. Підрум’янена на сковороді кукурудза набуває приємний карамельний аромат, який відмінно поєднується з солодким смаком манго.

Апельсиновий сік

Апельсиновий сік просто джерело вітаміну С, який є одним з основних антиоксидантів, що захищають ДНК в клітинах шкіри від вільних радикалів, які провокують її старіння і хвороби. Також він надає шкірі здорове сяйво. «Вітамін С необхідний для виробництва колагену, який необхідний для захисту шкіри від обвисання і утворення зморшок,» говорить Ганс.

Кращий вибір: Зміцнюйте кістки і шкіру, вибираючи апельсиновий сік з кальцієм і вітаміном D.

Порада: Приготуйте кремовий смузі, збивши в блендері чашку апельсинового соку з упаковкою нежирного ванільного йогурту, льодом, щіпка ваніліну і половиною чайної ложки меду.

Інші джерела вітаміну С: болгарський перець, брокколі, грейпфрут, полуниця

Апельсинова газована вода

Додавши газовану мінеральну воду в апельсиновий сік, ви отримаєте прекрасний освіжаючий і корисний напій.

Йогурт

Перебування в тіні корисно для шкіри, тому що ультрафіолетові промені провокують появу зморшок і підвищують ризик розвитку раку шкіри. Але сонячне світло сприяє виробленню вітаміну D в організмі, який надзвичайно важливий для здоров’я кісток. Відновлюйте баланс за допомогою продуктів, збагачених вітаміном D. Наприклад, йогуртом.

Кращий вибір: Якщо хочете підсолодити йогурт, додайте в нього персикове або полуничне пюре.

Порада: Приготуйте йогуртовий соус для свіжих овочів, для цього просто змішайте натуральний йогурт з дижонской гірчицею, кропом, лимонним соком, часником і щіпка кайенского перцю.

Інші джерела вітаміну D: Молоко, вітамінізовані каші і апельсиновий сік

«Фрукти на дні» йогуртове парфе

Викладіть шарами вершковий йогурт і свіжі фрукти. Страва виходить не тільки приголомшливо смачним, але і дуже корисним.

Мигдаль

З’їжте жменю мигдалевих горіхів і отримаєте денну норму вітаміну Е, антиоксиданту, який допомагає захистити клітини від пошкоджень, викликаних ультрафіолетовим випромінюванням. Вітамін Е бере участь у формуванні м’язових волокон і клітин шкіри, що запобігає передчасному старінню шкіри, крім того, вітамін Е захищає шкіру від сухості.

Кращий вибір: Горіхи – висококалорійний продукт, але це не привід від них відмовлятися. Адже навіть в 25 грамах (близько 15 мигдалевих горіхів) міститься майже половина рекомендованої денної норми вітаміну Е.

Порада: Посипте подрібненим мигдалем свій улюблений салат.

Інші джерела вітаміну Е: насіння соняшнику, соняшникова олія, волоські горіхи, арахіс.

Солодко-димний мигдальний спред

Мигдальне масло тепер підходить не тільки для сніданку. Поєднання смаженого, солодкого та гострого смаків у цьому простому спреді робить його несподіваним і дуже приємним доповненням до сирної тарілки.

Лляна олія

Прекрасний джерело жирних кислот омега, що особливо важливо для вегетаріанців і людей, які не їдять рибу. Омега-3 жирні кислоти відповідають за відновлення і зволоження шкіри, а також беруть участь у формуванні гнучких клітинних мембран.

Кращий вибір: Перед вживанням лляне насіння краще перемелювати, т. к. в цілісному вигляді воно майже не засвоюється організмом.

Порада: Шукайте на полицях магазинів каші з додаванням лляного насіння.

Інші джерела жирних кислот омега: рапсове масло, лосось, соєві боби і волоські горіхи

Хитрий бананово-чорничний смузі

Чорниця не тільки багата антиоксидантами, але також досить інтенсивно забарвлена, щоб приховати сирий шпинат в рецепті. Крім того, в склад входить трохи мигдалевого масла і лляного насіння в якості джерел протеїну.

Курка

Курка містять два поживних елементи, а саме, цинк і протеїни, які вкрай важливі для здоров’я шкіри. Цинк сприяє регенерації і зменшує запалення, а протеїн піклується про здоровий зовнішньому вигляді шкіри. «Шкіра здебільшого складається з протеїну, тому якщо ви споживаєте з їжею недостатня його кількість, це може призвести до втрати пружності шкіри і її обвисання. Крім того, наше тіло використовує амінокислоти (знаходяться в протеїні) для утворення колагену, який відповідає за формування нових клітин шкіри.»

Кращий вибір: Знімайте шкіру з курки, щоб уникнути зайвих калорій і шкідливих жирів.

Порада: Змішайте відварну рубану курку з кунжутом і тертим сиром, додайте перець за смаком і випікайте 25 хвилин при 180 С.

Інші джерела протеїну і цинку: яловичина, крабове м’ясо, свинина

Курячі грудки, фаршировані кунжутом, шпинатом і фетою. Це поживна страва справжня скарбниця протеїнів і антиоксидантів. Як такого можна чинити опір?

Томатний соус

Томатний соус — це багате джерело лікопену. Цей антиоксидант допомагає шкірі боротися з шкідливим впливом ультрафіолету. Одне з проведених досліджень показало, що у людей, які з’їдали 5 столових ложок томатної пасти (один з інгредієнтів томатного соусу) кожен день протягом 12 тижнів, власна захист шкіри була на 33% вище, ніж в інших піддослідних.

Кращий вибір Для здоров’я серцево-судинної системи, вибирайте продукти з низьким вмістом натрію.

Порада: Щоб приготувати багатий лікопеном соус для пасти, обсмажте на оливковій олії цибулю і часник. Додати орегано і базилік (сушений або свіжий), томатну пасту і води стільки, щоб отримати соус бажаної густоти.

Інші джерела лікопену: томатний сік, кетчуп

Рекомендуємо переглянути майстер клас

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *